miercuri, 17 februarie 2010

Muschiulet de porc la cuptor


Foarte gustos si usor de facut.
Singura ''dificultate'' este pregatirea muschiuletului cu 24 de ore in avans :).
Intr-o caserola in care incape muschiuletul punem sos de soia o ceasca, usturoi 2-3 catei maruntiti, piper multicolor, maghiran uscat si/sau alte codimente pe care le agreati
Completati cu apa in asa fel incat carnea sa stea in lichid.

Sosul de soia are darul de a fragezi carnea.

A 2-a zi, se incinge cuptorul la 400F si se coace muschiuletul in tava speciala (carnea sta pe un gratar care sta in tava in care am pus o cana cu apa calda :) ) pt aproximativ 40 de minute.
Daca aveti un termometru pt carne si interiorul muschiuletului are 71C, masa e aproape e gata.

Inainte de a o taia carnea se tine bine acoperita pt 15 minute, de exemplu infofolita in folie de aluminiu sau intr-o caserola acoperita. E importanta figura acesta si este aplicabila la orice tip de carne, sucurile raman in carne si nu se scurg la prima felie taiata.

I-am servit alaturi de cartofi umpluti si gogosari in otet pusi la borcan asta toamna.

3 comentarii:

Laura spunea...

Un premiu frumos pentru tine la mine pe blog, de-ti face placere, vino sa-l iei. Iti dau linkul direct la premiu
http://casutalaurei.blogspot.com/2010/02/premiu-de-la-elena.html

Andreea T spunea...

Servus Laura, merci frumos pt gandul bun. O zi superba sa ai :)

Anonim spunea...

Am sa va adauga in lista mea de bloguri favorite

Trimiteţi un comentariu

De savurat