marți, 9 februarie 2010

Ras malai


Din cand in cand revin cu fotografii ''vintage'' :) si retete scrise in diverse locuri de-a lungul anilor. Intr-o vreme am experimentat bucataria indiana si incet o sa scriu si aici ce am incercat.

Se face intai paneer-ul (branza proaspata de casa)
- 1L de lapte si cateva linguri de zeama de lamaie
- laptele se pune la fiert intr-o olita, cand incepe sa clocoteasca punem zeama de lamaie si amestecam incontinuu pana se branzeste
- turnam continutului oalei printr-un tifon si trecem pe sub un jet de apa rece sa scapam de gustul de lamaie
- stoarcem bine branza prin tifon si gata paneer-ul

- branza astfel obtinuta se framanta pana devine o masa compacta si cremoasa, eu aveam niste paneer de cateva zile si tot s-a framatat superb, o apasam/sleim de masa pana devina pastoasa apoi o framantam intr-o coca compacta pe care o vom diviza in bile de marimea unei nuci
- avem nevoie de o kukta (oala cu fierbere sub presiune)
- punem la fiert 1,25 ml apa si 125-150g zahar si cand incepe sa fiarba punem bilele de branza si acoperim oala. Cand incepe sa fluiere se mai lasa 7 minutes si gata.
! Bilele se dubleaza ca marime deci oala trebuie sa fie spatioasa.

Pana aici desertul se numeste bengali rasgulla :) ( bilute in sirop dulce, care desi simple sint o surpriza placuta)


Atentie: daca bilele n-au fost framantate suficient, se pot destrama insa le puteti servi acoperite cu inghetata de vanilie sau le transforma in ras malai

- 750ml lapte se pun pe foc amestecand incontinuu sa nu se lipeasca pana ramane 2/3 din cantitate
- adaugam 2-3 linguri de zahar, 1/4 lingurita de cardamom si bilele de branza (stoarse putin) si mai fierbem cateva minute
- se servesc cu fistic si migdale macinate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu