marți, 26 ianuarie 2010

Pizza


Reteta nu aduce nimic nemaivazut insa modul de coacere e nou pt mine si m-am gandit sa-l scriu si aici.

Blat: 300g faina, 6-8g drojdie proaspata, jumatate lingurita de sare, o lingurita de zahar, apa cat cuprinde pt a obtine un aluat fin si oarecum vartos (aproximativ 150ml)

- cuptorul se incinge la 400F
- drojdia si zaharul, se amesteca intr-o pasta, se pune si-o lingurita de faina si apa (din cei 150ml) pana obtinem o smantana groasa, se lasa la dospit 20 de minute
- in faina amestecata cu sarea, se adauga drojdia dospita si se framanta pana obtinem o coca vartoasa
- se acopera cu folie de celofan sau un stergar de bucatarie si se lasa la dospit 40 de minute sau pana si-a dublat volumul
- se intinde o foaie rotunda sau dreptunghiulata de 5mm si se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de pergament (nu cerata !) presarata cu o lingura- doua de malai grisat
- foaia se unge cu ulei de masline se presara cu piper (daca va place) si se lasa la dospit 20 minute
- ungem din nou foaia, de data asta cu sos de rosii si presaram oregano
- dam la cuptor pt 15 minute timp in care pregatim umplutura
- daca puneti ciuperci, e de dorit sa le sotati inainte, sa elimine toata apa
- se scoate pizza din cuptor, se garniseste in ordine cu mozzarela proaspata (se topeste minunat, se intinde fire-fire) apoi ciuperci, peperoni/chorizo/sunca presata etc si ce va mai place
- se da totul la cuptor pt alte 20 de minute, branza sa fie topita si blatul rumenit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu