vineri, 8 ianuarie 2010

Paine cu bere


0,5 lingura de drojdie uscata instant
1 lingura miere
aprox 350ml bere calda
2 cani de faina alba
1 cana de faina integrala
75g unt nesarat topit
1,5 lingurite de sare

- se incinge cuptorul la 425F
- se amesteca faina, cu sare, apoi cu drojdia uscata
- se adauga lingura de miere, untul si treptat berea calduta (exact cum procedati la orice aluat dospit, adica nu adaugati lichidul rece sloi :) caci coca nu va mai creste la fel de repede si frumos)
- se framanta pana rezulta un aluat elastic
(in functie de tipul de faina folosit s-ar putea sa trebuiasca sa micsorati ori mariti cantitatea de lichid)
- se formeaza o minge din coca si se pudreaza bine cu faina
- se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul
- se rastoarna cu grija, pe masa infainata si se lungeste putin aluatul, stangand usor capetele sa-i dam forma unei frunze


- se taie in aluat modelul pe care-l vedeti in fotografie (optional desigur) si se mai lasa la dospit pentru minim 30minute
- se da la cuptor pana se rumeneste frumos, aproximativ 35-40 minute


Nu este o paine cu coaja crocanta (pt ca am pus unt) insa este foarte pufoasa si placut aromata.
Eu am pus bere Heineken desi nu sint amatoare de bere in general :) insa puneti berea care va place, blonda ori bruna, aroma dupa copt oricum este tare placuta.


Aluatul este perfect si pentru chifle :)
Daca doriti puteti adauga in aluat si niste cascaval ras (cheddar, provolone etc)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu