sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Eclere cu ciocolata si crema de portocale


Titlul e oarecum derutant privind prima fotografie. :)
Cert este ca prefer choux-urile ca forma si desi pornisem sa fac eclere am facut si una si alta.

Reteta fabuloasa pt aluatul de eclere o gasiti aici.

Crema de portocale

900ml suc de portocale + coaja de la o portocala + 150g amidon + 200g zahar + 4 oua intregi+ 200g unt moale

- se adauga coaja de portocale peste suc si se da in clocot
- zaharul si amidonul se amesteca apoi se adauga cele 4 oua batute separat
- se amesteca pana se obtine o compozitie fara cocoloase
- sucul de portocale clocotit se toarna printr-o strecuratoare (nu vrem coaja de portocala in crema) peste compozitia cu amidon si se amestca pana se obtine un amestec fin si oarecum ingrosat
- se muta totul in bain marie si se fierbe pana se ingroasa
- in ultimele 2 minute ale fierberii se adauga si untul si se amesteca bine
- se acopera crema cu folie de celofan, exact pe crema si se lasa la racit



Glazura
200g ciocolata, o bucata de unt cat o nuca si 2 linguri de frisca se topesc in bain marie

- se pune ciocolata topita intr-o farfurie adanca
- se inmoaie fiecare gogoasa si fiecare ecler in ciocolata si se pune la racit pe un gratar
- le-am taiat dupa ce s-a intarit ciocolata si le-am umplut cu crema

Portocala si ciocolata se potrivesc de minune.

8 comentarii:

Just me spunea...

vai ce bine arata......mi-ai facut o pofta!

Zazuza spunea...

astea sunt unele dintre favoritele mele! totusi, nu am mancat niciodata cu creme de portocale, insa cred ca sunt delicioase si asa!

Andreea T spunea...

@Just me, merci frumos. Se fac foarte usor

Andreea T spunea...

@Zazuza, e un creme patisier in care laptele a fost inlocuit cu sucul de portocale. Musai cu glazura de ciocolata :)

Cristina spunea...

Arata foarte bine si te cred pe cuvant ca au fost delicioase. Crema are o reteta simpla si cred ca o voi incerca si eu :)

Andreea T spunea...

Servus Cristina, s-o incerci si sa-mi povestesti cum v-a placut. Te pup

Cristina spunea...

http://invatsagatesc.blogspot.com/2009/12/macarons-cu-dulceata-de-afine.html

Cand am vazut reteta asta de macarons instantaneu m-am gandit la tine :) Poate de data asta iti ies perfecte, asa cum iti doresti :)

Andreea T spunea...

hahahaaaaaa Cristina merci frumos. Shhhhh sa nu ne-auda nimeni :))
O sa citesc si poate ma mai incumet pt a ? oara. :)

Trimiteți un comentariu