sâmbătă, 23 ianuarie 2010
Eclere cu ciocolata si crema de portocale
Publicat de
Andreea
la
06:18
Etichete:
Aluaturi fierte,
choux a la creme,
Cu ciocolata,
Dulciuri,
eclere,
Prajituri
Titlul e oarecum derutant privind prima fotografie. :)
Cert este ca prefer choux-urile ca forma si desi pornisem sa fac eclere am facut si una si alta.
Reteta fabuloasa pt aluatul de eclere o gasiti aici.
Crema de portocale
900ml suc de portocale + coaja de la o portocala + 150g faina + 200g zahar + 4 oua intregi+ 200g unt moale
- se adauga coaja de portocale peste suc si se da in clocot
- zaharul si amidonul se amesteca apoi se adauga cele 4 oua batute separat
- se amesteca pana se obtine o compozitie fara cocoloase
- sucul de portocale clocotit se toarna printr-o strecuratoare (nu vrem coaja de portocala in crema) peste compozitia cu amidon si se amestca pana se obtine un amestec fin si oarecum ingrosat
- se muta totul in bain marie si se fierbe pana se ingroasa
- in ultimele 2 minute ale fierberii se adauga si untul si se amesteca bine
- se acopera crema cu folie de celofan, exact pe crema si se lasa la racit
Glazura
200g ciocolata, o bucata de unt cat o nuca si 2 linguri de frisca se topesc in bain marie
- se pune ciocolata topita intr-o farfurie adanca
- se inmoaie fiecare gogoasa si fiecare ecler in ciocolata si se pune la racit pe un gratar
- le-am taiat dupa ce s-a intarit ciocolata si le-am umplut cu crema
Portocala si ciocolata se potrivesc de minune.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
vai ce bine arata......mi-ai facut o pofta!
astea sunt unele dintre favoritele mele! totusi, nu am mancat niciodata cu creme de portocale, insa cred ca sunt delicioase si asa!
@Just me, merci frumos. Se fac foarte usor
@Zazuza, e un creme patisier in care laptele a fost inlocuit cu sucul de portocale. Musai cu glazura de ciocolata :)
Arata foarte bine si te cred pe cuvant ca au fost delicioase. Crema are o reteta simpla si cred ca o voi incerca si eu :)
Servus Cristina, s-o incerci si sa-mi povestesti cum v-a placut. Te pup
http://invatsagatesc.blogspot.com/2009/12/macarons-cu-dulceata-de-afine.html
Cand am vazut reteta asta de macarons instantaneu m-am gandit la tine :) Poate de data asta iti ies perfecte, asa cum iti doresti :)
hahahaaaaaa Cristina merci frumos. Shhhhh sa nu ne-auda nimeni :))
O sa citesc si poate ma mai incumet pt a ? oara. :)
Trimiteți un comentariu