luni, 11 ianuarie 2010

Banana bread


3 banane batranele facute piure (cu coaja ma degraba negricioasa decat galbena) neaparat, altfel nu obtineti aroma puternica de banana :)
140g unt moale
200g zahar brun
150g faina alba + 100g faina integrala pt paine (puteti pune numai faina alba)
2 oua
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
100g nuci taiate grosier (optional)
1/4 lingurita scortisoara (optional)

- se incinge cuptorul la 375F (temperatura ideala pt copt in cuptorul meu)
- se amesteca faina (cele 2 tipuri), sarea si bicarbonatul de sodiu
- untul se bate bine (de tot) cu zaharul, se adauga pe rand cele 2 oua, bananele si scortisoara
- se combina cele 2 compozitii si se amesteca pana se omogenizeaza frumos
- se adauga si nucile si se amesteca bine
- intr-o tava de chec acoperita cu hartie de pergament se toarna compozitia de chec si se da la cuptorul incins pt 50-60 minute, in ultimele 20 minute micsorati temperatura la 350F
- checul (painea) de banane este gata cand proba scobitorii e trecuta cu brio :)
(se inteapa checul in mijloc, cu o scobitoare. Scobitoarea trebuie sa iasa uscata, nu lipicioasa)

Noua ne place foarte mult :)

4 comentarii:

tot Andreea :) spunea...

Merge încercată și cu un pic de ghimbir măcinat și/sau cu nucșoară măcinată. Îi dau o aromă genială.

Andreea spunea...

Servus :)
o sa incerc negresit. Merci fain pt idee.

Anonim spunea...

Ai uitat sa spui cand adaugi bananele :-)

Andreea spunea...

corectat, merci fain!

Trimiteți un comentariu