luni, 11 ianuarie 2010

Friptura de rata


Foarte simplu si extrem de bun.

2 pulpe si pieptul de la o rata, sare, piper, boia, vin alb si putina rabdare.

- se incinge cuptorul la 400F
- se asezoneaza pulpele si se pun intr-o tava ce merge la cuptor
- se toarna o cana de vin alb
- se stropeste friptura des, cam la 15-20 de minute (eu folosesc o pipeta uriasa speciala pt fripturi)
- este gata in aproximativ 60 de minute sau cand s-a rumenit frumos

Am servit-o langa roasties:
- 2 cartofi rosii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi maricele
- se pun la fiert in apa cu sare pt 15-20 minute, sa fie fierte pe jumatate
- se tavalesc prin malai grisat amestecat cu sare si patrunjel tocat marunt
- se pun intr-un singur strat, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos (ai mei erau destul de palizi si dupa 30 de minute :))) insa erau f buni, moi in interior si crocanti in exterior)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut! Pentru rumenitul cartofilor se foloseste ulei de floarea soarelui. Foarte faine-s pozele :-)

Andreea spunea...

Servus. Asa-i, cu putin ulei ieseau mai aratosi. Data viitoare asa procedez. Merci pt vizita :)

Trimiteți un comentariu