Ca sa n-o numesc tarta de rosii :)
Este extrem de simpla si cumplit de savuroasa.
- un blat de tarta copt
- 2 linguri de smantana mai degraba dulce decat acra (crème fraiche)
- 1 lingura de mustar de Dijon cu bobite intregi (se numeste old style/ a l'ancienne)
- 1-2 rosii coapte taiate felii
- 1,5 pumni de cascaval gruyere
- sare si piper
- cimbru praspat sau ierburi de Provence uscate
- ulei de masline pt stropit
Metoda
- se incalzeste cuptorul la 400°F/200ºC.
- se amesteca smantana si mustarul si se intinde amestecul peste tarta
- se presara cascavalul
- se aseaza frumos feliile se rosie
- condimentati cu sare, piper si ierburile aromate
- stropiti cu 2 linguri de ulei de masline
- coaceti pana topeste si rumeneste vag cascavalul, 15-20 minute
- serviti cald
Aluatul pt tarta
- 150g faina + 120g unt (nu-i foc nici daca puneti 75g) + 1 varf de cutit sare + 40ml apa foarte rece
- se incinge cuptorul la 375F
- faina, sarea si untul se amesteca in asa fel incat sa obtinem o ''faina'' nisipoasa
- se incorporeaza si apa fara a insista prea mult cu framantatul
- se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece pt 15 minute
- se intinde aluatul cu succitorul intr-un cerc cu diamentrul de 22cm (sau ce forma doriti) si se coace pana se rumeneste delicat cca 20 minute
Marturisire: Andreea era foarte obosita astazi si a citit reteta in diagonala si desi a vazut si show-ul de pe foodtv unde a fost prezentat felul acesta, a omis partea cu blatul copt in prealabil si le-a pus pe toate dintr-o data la cuptor (si-a tinut tarta 35 minute).
A fost oricum excelenta, really-really, a 2-a oara am sa incerc cu aluatul copt in prealabil.
Texturi si arome perfect imbinate. :)
- se incalzeste cuptorul la 400°F/200ºC.
- se amesteca smantana si mustarul si se intinde amestecul peste tarta
- se presara cascavalul
- se aseaza frumos feliile se rosie
- condimentati cu sare, piper si ierburile aromate
- stropiti cu 2 linguri de ulei de masline
- coaceti pana topeste si rumeneste vag cascavalul, 15-20 minute
- serviti cald
Aluatul pt tarta
- 150g faina + 120g unt (nu-i foc nici daca puneti 75g) + 1 varf de cutit sare + 40ml apa foarte rece
- se incinge cuptorul la 375F
- faina, sarea si untul se amesteca in asa fel incat sa obtinem o ''faina'' nisipoasa
- se incorporeaza si apa fara a insista prea mult cu framantatul
- se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece pt 15 minute
- se intinde aluatul cu succitorul intr-un cerc cu diamentrul de 22cm (sau ce forma doriti) si se coace pana se rumeneste delicat cca 20 minute
Marturisire: Andreea era foarte obosita astazi si a citit reteta in diagonala si desi a vazut si show-ul de pe foodtv unde a fost prezentat felul acesta, a omis partea cu blatul copt in prealabil si le-a pus pe toate dintr-o data la cuptor (si-a tinut tarta 35 minute).
A fost oricum excelenta, really-really, a 2-a oara am sa incerc cu aluatul copt in prealabil.
Texturi si arome perfect imbinate. :)
2 comentarii:
Servus Andreea.
Si noua ne plac tartele de genul asta, chiar saptamana trecuta am facut una. Al meu cel putin este fan declarat gruyere elvetiana, ar fi in stare sa manance numai asta.
Am niste premii pentru tine pe blog.
O seara frumoasa si un week-end placut ! :)
Servus Narnia,
eu e prima oara cand o degust si a primit nota de trecere. Merci frumos pt premiu. O saptamana super faina iti doresc :)
Trimiteți un comentariu