joi, 7 ianuarie 2010
Friptura de porc cu piure de cartofi
Un clasic foarte simplu, foarte gustos.
Am facut friptura de porc intr-una din zilele de sarbatoare.
- cateva bucati de fleica de porc se sareaza, pipereaza, se dau si cu putin boia de ardei dulce
- se prajesc scurt intr-o tigaie in care am putin putin ulei
- cand sint usor rumenite, se transfera in tava care merge la cuptor si-n care am pus putin ulei si putina apa (4-5 linguri ulei, 150ml apa- putei sa mai completati pe parcurs daca este nevoie), foi de dafin (vreo 2-3 nu exagerati) si cativa catei de usturoi, maghiranul este si el prieten bun cu carnea de porc si puteti adauga o lingurita daca va place
- se da totul la cuptor la 350F pana friptura e rumenita si patrunsa
- zeama in care s-a facut o strecuram intr-o craticioara, pasam si usturoiul prin strecuratoare sa ramana in sos, adaugam o lingurita de amidon sa ingorsam putin tot amestecul si cand s-a fiert, tragem de pe foc, dar tinem la cald
In timp ce se coace friptura de porc pregatim piureul de cartofi.
Probabil stiti ca la piure se folosesc cartofi albi, pt ca sint mai fainosi si sfaramiciosi, iar la salate cei rosii, pt ca raman intregi.
- Se curata, spala si taie in bucati mari, 4 cartofi albi de marime mijlocie si se pun la fiert in apa cu o foaie de dafin si 2 catei de usturoi (ii vom indeparta cand cartofii s-au fiert).
- cand cartofii s-au fiert (cutitul patrunde foarte usor in ei) ii scurgem de apa si adaugam 50-75g unt, o lingurita de zahar, sare dupa gust si 100ml lapte fierbinte, turnat incetisor sa nu tranformam totul in supa crema :)
Rezultatul trebuie sa fie un piure pufos, din care putem lua cu furculita :)) deci cantitatea de lapte se poate mari sau micsora in functie de soiul de cartofi folosit.
Se serveste totul cald, turnand pe deasupra fripturii si a piureului, sosul cu aroma delicata de usturoi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Frumoasa fotografie... cat despre reteta yammyy :)).
Merci frumos Amalia :)
La multi ani!
Trimiteți un comentariu